Langsung ke konten utama

Nyaho x Teu Nyaho 3

Konsép nu sateuacanna urang sebutkeun téh aya patalina sareung jandéla Johari. Ngan tina kasus ieu, kaayaan sosial dialihkeun kana kaayaan intrapersonal (nyaéta nu aya dina jero manusa; batin). Ari urang téh sadar ka kaayaan sorangan atawa heunteu?

Mun ditingal siga prosés, éta téh sarua eujeung konsép despair nu dijelaskeun ku Kierkegaard ti bukuna "Sickness Unto Death," Kanyenyerian rék paéh -tarjamah bébas urang. Mimitina urang téh teu apal urang téh ngalaman despair. Dugi ka prosésna rék tungtung aya kajadian nu disebut demonic despair - keputusasaan iblis, kajungjurigan ku putus asa. Jalmi téh bakal nyaho yén manéhna tiasa ngalaman kaayaan ayeuna tos ditangtukeun ku gusti Allah. Pilihan keur éta jalmi téh ngan aya dua: narimakeun ayana gusti Allah sareung kaayaan sorangan supados tiasa jadi jalmi anu sabener-benerna atawa ngungsikeun ayana Allah, menangkeun sakabéh kahayang nu matak nyieun haté nurani na paéh.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

CATATAN AKHIR KARYA KESADARAN WANITA ALPHA VULKANO VULVA

(Kesadaran Wanita Alpha:) Vulkano Vulva (3/8)Sinopsis:Berdasarkan karya seorang perempuan, Ratna Ayu Budhiarti
"Matilah Kau di Dadaku" dan "Perempuan Baja"
dalam gejolak magma
Kesadaran perempuan dalam mimpi terkuat
karena berbagai tekanan keadaan
lucu
anak-anak
polos
seadanya
Credits (Kesadaran Wanita Alpha) Vulkano Vulva
Director
Yudi Gentong
Koreografer Kaladian Raharja
Komposer Deden
Performer: Teater Samak
SAMAK2

Selma Jasmine
Adelia Oktaviani
Widiantu Sri Anjani
Aulia Putri Alkamisi
Sulis
Faisal Muflih
Muhammad Fadhila Anhar
M Abdul Agisna Safei
Bayu Hermawan
Naufal Rasyid Shidqy
SAMAK7
Lina Marlyana
Dila Fauziah
Neneng Henti Sugiarti
Risna Abdul Fatah
Fitri Nurhasanah
Aisri Ratna Dewi
Pemusik
Deden
Ijal
Stage Manager
Acep Bari'7
Nada Adan'2
Kru
Dinda
Ginar
Rifaldi
Puri
Ncep Wildan
- dedikasi untuk perempuan, Li Arofu -
"Terima kasih telah menyelamatkan hidupku..."

MEMENTO KESADARAN WANITA 2 : SEJARAH RUSUK

Konser M.O.R.R.O plus Pertunjukan Karya Kaladian RaharjaKESADARAN WANITA 2: SEJARAH RUSUK
KOREOGRAFER: KALADIAN RAHARJA
AKTOR: LI DAN KAER

Terima kasih atas kenangan yang indah di kegiatan SEMALAM: SENI MENDEKAP ALAM @Papandayan Camping Ground. -Sabtu, 14 Januari 2017


Resolusi X Lingkaran Setan

Kamu udah mulai mengeksekusi langkah recovery?1. IntegrasiAku menemukan bahwa masih ada sebagian diriku yang terblokir. Oleh karena itu, aku mencari trigger untuk dapat mengakses kembali memori dan recover.2. Advanced ResolutionAku sedang mendefinisikan cinta si kampret. Kenapa ia bisa mencintai ku hingga ia memutuskan hubungan dengan ku. Aku lakukan karena ada keyakinan bahwa ia akan kembali. Keyakinan ini ku rasa mengganggu. Aku berusaha memahami itu.Jalan Resolusi
1. Trigger
2. Rekoleksi Memori
3. Pemrosesan Memori
4. Fragmen Resolusi
5. Resolusi LanjutanJalan Lingkaran Setan
1. Trigger
2. Rekoleksi Memori
3. Doom
4. Katastropi
5. Resentimen