Nyaho x Teu Nyaho 3

Konsép nu sateuacanna urang sebutkeun téh aya patalina sareung jandéla Johari. Ngan tina kasus ieu, kaayaan sosial dialihkeun kana kaayaan intrapersonal (nyaéta nu aya dina jero manusa; batin). Ari urang téh sadar ka kaayaan sorangan atawa heunteu?

Mun ditingal siga prosés, éta téh sarua eujeung konsép despair nu dijelaskeun ku Kierkegaard ti bukuna "Sickness Unto Death," Kanyenyerian rék paéh -tarjamah bébas urang. Mimitina urang téh teu apal urang téh ngalaman despair. Dugi ka prosésna rék tungtung aya kajadian nu disebut demonic despair - keputusasaan iblis, kajungjurigan ku putus asa. Jalmi téh bakal nyaho yén manéhna tiasa ngalaman kaayaan ayeuna tos ditangtukeun ku gusti Allah. Pilihan keur éta jalmi téh ngan aya dua: narimakeun ayana gusti Allah sareung kaayaan sorangan supados tiasa jadi jalmi anu sabener-benerna atawa ngungsikeun ayana Allah, menangkeun sakabéh kahayang nu matak nyieun haté nurani na paéh.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Ketika Diri Mulai Meracau

CATATAN AKHIR KARYA KESADARAN WANITA ALPHA VULKANO VULVA

Revenge Puzzle